Werkwijze

 

Voor de bevalling spreken we bij je thuis af. In je eigen omgeving. We bespreken je vragen en dat waar je antwoord op wenst. We brengen in  kaart wat je wensen en verwachtingen zijn rondom de geboorte van je kind. Dit creëert bewustzijn over de (on)mogelijkheden rondom de bevalling. Hierdoor zal de kans op een positieve ervaring verhoogd worden. Hoe vaak we afspreken is afhankelijk van je behoefte en het pakket dat je kiest.

Als doula sluit ik graag bij je wensen aan. Dat is mijn taak. Het is belangrijk dat jij je goed voorbereid en je eigen keuzes maakt waar je achter kan staan. Ik kan je veel informatie geven over bevallen, maar een cursus volgen om je nog beter voor te bereiden kan ik je aanraden als jij je daar goed bij voelt. – De training Mindful zwanger en bevallen – is daar een  voorbeeld van.

Deze training geef ik samen met mijn partner,  die mindfulness trainer is. Als je mij als doula boekt, krijg je  korting op deze training. Verder heb ik de meest  voorkomende zwangerschapscursussen (hypnobirthing, yoga,  samen bevallen, etc) ook gevolgd, zodat ik je optimaal kan  begeleiden.

[/mmtl-text][/mmtl-col][/mmtl-row][mmtl-row bg_image=”” bg_repeat=”” bg_position=”” bg_size=”” id=”blok1″ class=””][mmtl-col width=”1/4″][mmtl-text id=”” class=”” space=”medium”]

Afspraken clock

Tijdens de zwangerschap vinden er (in elk geval) drie gesprekken plaats. In het eerste gesprek maken we kennis met elkaar en verkennen we de mogelijkheden van begeleiding en samenwerking. In de volgende twee gesprekken brengen we samen je wensen en verwachtingen rondom de geboorte in kaart, waarna het geboorteplan geschreven wordt.

[/mmtl-text][/mmtl-col][mmtl-col width=”1/4″][mmtl-text id=”” class=”” space=”medium”]

Contact telephone

Tussentijds contact vindt plaats via telefoon of e-mail. Indien blijkt dat een extra gesprek wenselijk is, kunnen hier natuurlijk afspraken over worden gemaakt.

[/mmtl-text][/mmtl-col][mmtl-col width=”1/4″][mmtl-text id=”” class=”” space=”medium”]

De bevalling icon

Vanaf 37 weken zwangerschap staat de doula stand-by voor de bevalling. Tijdens de bevalling is de doula uiteraard onafgebroken aanwezig vanaf de actieve fase. Circa twee weken na de geboorte vindt het evaluatiegesprek plaats en wordt het geboorteverslag door de doula aangeboden.

[/mmtl-text][/mmtl-col][mmtl-col width=”1/4″][mmtl-text id=”” class=”” space=”medium”]

Continuïteit graphic

Kiezen voor een doula, is kiezen voor continuïteit. Waar je ook gaat bevallen, de doula is altijd bij je. Mocht achtervang in de vorm van een andere doula nodig zijn, dan maken met hierover afspraken en kan ik je in contact brengen met een van mijn gecertificeerde collega’s.

[/mmtl-text][/mmtl-col][/mmtl-row][mmtl-row][/mmtl-row]